Hjälp oss hjälpa Sveriges katter! Dela den här sidan och sprid budskapet.Om oss

Vi som har genomfört de projekt som presenteras här och som står bakom webbplatsen heter Karin och Petter. Vi har haft väldigt stor glädje av våra kattbyggen och hoppas på detta sätt bidra till glädje för dig och ökad säkerhet och ett roligare liv för dina katter.

Katterna som syns på bilderna är av rasen korat, och om vår lilla koratflock kan du läsa på hemsidan för vår uppfödning, mästertassen.se. Korater är kända för att trivas i flock och för att vara nyfikna på omvärlden, något vi tycker framgår av bilderna. Utöver att ha dem inhägnade går vi också med dem i koppel.

På webbplatsen länkar vi till några av Sveriges många katthem. Du som är lite sugen på en katt eller kanske en kompis till en existerande misse – klicka gärna på länkarna och se vilka fina katter de här katthemmen har! (Jobbar du på katthem som du vill att vi ska länka till så kontakta oss.)

Passa gärna på också att skriva en hälsning till oss på vår Facebooksida. ...och gilla gärna den här webbplatsen på Facebook så att vi når ut till fler.

Har du själv en katt? Oavsett om den springer lös eller inte är det viktigt att den är ID-märkt med chip eller tatuering. Obserera att ID-märkning inte automatiskt innebär att den registreras! Varje dag kan man läsa om katter som är ID-märkta men som ändå inte hittar hem eftersom en del veterinärer inte registrerar katterna. Registrerar din katt gör du gratis hos SVERAK. I det fall du låter din katt springa lös är det bra att inte bara chipmärka den utan att också tatuera den i örat – annars vet inte den som hittar den att den är märkt.

Vi gillar verkligen katter! Faktiskt så mycket att vi har byggt en hel portal tillägnad katter. Här har varje katt sin egen hemsida och kan dela bilder och till och med blogga. Allt är förstås gratis och snällt. Vi tycker det vore jättekul om även du och dina katter vill vara med! Adressen är www.natell.se och hemsidan är uppkallad efter en väldigt, väldigt fin och trevlig misse som tyvärr inte längre finns ibland oss.

Till sist: Många tycker att det är okej att låta katter springa lösa i bostadsområden. Vi tycker att koppel eller inhägnade områden är det enda säkra alternativet för katter i en omvärld som inte längre är naturlig för dem, full med bilar och andra faror. För oss är det här en icke-fråga, eftersom flera katter i vårt område har varit i slagsmål eller blivit överkörda. Vi hoppas därför att vi har visat dig med våra foton hur mysigt katterna kan ha när de är omgärdade av nät, oavsett om det är på en balkong eller i en trädgård.

– Karin och Petter

Karin och Minoe
Petter och missarna